Lyssna
Samlag

Att ha samlag är att ha sex på ett visst sätt. När till exempel någons penis eller fingrar kommer in i en annans slida eller stjärt, då säger man att de personerna har samlag med varandra. Man kan välja att ha samlag på många olika sätt, för alla tycker om olika saker. Här kan du läsa om några exempel.

  1. När två tjejer har samlag kan de föra in fingrar i slidan. De kan också gnida könen mot varandra eller smeka varandras kön med händer och mun.
  2. Ett samlag mellan en kille och en tjej kan gå till så att tjejens slida omsluter killens penis. Det är genom ett sånt här samlag en tjej kan bli med barn. De kan också gnida könen mot varandra eller smeka varandras kön med händer och mun.
  3. När två killar har samlag kan penis föras in stjärten (analöppningen). De kan också gnida könen mot varandra eller smeka varandras kön med händer och mun.
  4. Man kan ha samlag i olika ställningar - Vända mot varandra på olika sätt, eller bakifrån, med den ena personen vänd från den andra.
  5. Det är viktigt att båda känner att de vill och känner sig redo när man ska ha samlag. Gör aldrig något som inte känns bra! Enligt lagen får man inte ha samlag innan man har fyllt 15 år. Lagen finns till för att skydda den som är ung.