Lyssna

Att vara kåt

Ibland känner man att man har lust med någonting. Lusten kan finnas som en tanke, men den kan också visa sig i själva kroppen. Har man lust att springa eller cykla så pirrar det kanske lite i benen. Det känns som om de vill röra på sig och inte vara stilla.

Känslan av lust

En annan lust man kan få är att onanera, att göra det skönt för sig själv genom att smeka och ta på sitt kön på olika sätt. Den känslan kan finnas i hela kroppen, men brukar ofta vara starkast i könet. Den sortens lust kan till exempel kännas som ett pirr som finns i penis eller pungen, eller i klitoris eller slidan. Kanske sitter pirret lite längre upp, i magen, eller som om det pirrade i rumpan. För vissa känns det inte så mycket som ett pirr, utan mer som en slags värme.

När man känner den sortens lust så förändras kroppen lite. Nyss kändes det inget speciellt att känna på penis eller råka komma åt pungen. Nyss kändes det inget speciellt att känna på blygdläpparna eller råka komma åt klitoris. Men nu – när lusten finns där – då känns det skönt att ta och känna på sitt kön. Även andra delar på kroppen kan bli känsligare på ett skönt sätt, till exempel bröstvårtorna.

När allt känns skönt

Om man börjar smeka sig själv, ta på, klämma på, pilla på sitt kön och andra sköna ställen på kroppen så kan det kännas allt skönare. Då börjar man andas snabbare och blir varmare i kroppen. Könet fylls med blod och ökar i omfång. Pirret eller värmen blir starkare och det känns härligt. Lusten är nu så stark att man kan säga att man är kåt.

Tankar och fantasier

Att vara kåt kan också kallas att vara sexuellt upphetsad. Ibland när en text handlar om sexualitet så används bara ordet ”upphetsad”, då förstår man av sammanhanget att man menar sexuellt upphetsad, det vill säga kåt. Tankarna kan se olika ut när man är kåt. Man kan uppleva att man inte tänker så mycket alls. Kanske njuter man av en lukt, ett ljud eller det man ser. Eller så tänker man på hur skönt man har det. Kanske tänker man på någon annan person som man skulle vilja dela den sköna känslan med. Det kan också hända att man inte alltid tänker på samma person, utan lite olika. Ens tankar kan bli rena dagdrömmar - fantasier.

Tankarna och fantasierna är olika från person till person. Så länge tankarna är härliga finns det ingen anledning att göra något annat än att njuta av dem.

Du kan läsa mer om onani under Tavlorna.

Här kan du läsa mer om onani.

Du kan läsa mer om klitoris och orgasm under Kön.